Propunere de arestare preventivă pe numele a doi directori ai UMF Iaşi

0
Magistraţii Curţii de Apel Iaşi vor trebui să decidă dacă doi directori din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru că ar fi trucat licitaţia pentru platforma de eLearning a universităţii.

Decizia va fi luată de judecătorii Curţii de Apel după ce miercuri magistraţii Tribunalului Iaşi au declinat competenţa în cazul directorului general administrativ şi directorului Centrului de comunicare de la UMF din Iaşi, Daniela Druguş şi, respectiv, Adrian Ciureanu.

Ei au fost reţinuţi marţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

În acelaşi dosar mai este reţinut şi Corvin Purghin, directorul comercial al companiei Maguay, care a implementat platforma pentru care UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.

În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 19 persoane, printre aceştia fiind rudele unor cadre didactice care au fost la conducerea UMF.

Platforma de eLearning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice.
În acest proiect european Adrian Ciureanu era director tehnic.

La începutul anului, procurorii DNA au cerut reprezentanţilor UMF Iaşi documentaţia pentru 23 de proiecte europene aflate în derulare. În timpul anchetei, ofiţerii anticorupţie au audiat mai multe cadre didactice de la UMF Iaşi privind dosarul în cauză dar şi alte proiecte europene despre care aceştia credeau că ar fi fost trucate.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.