EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Trei sferturi din şefi sunt de părere că absolvenţii nu au competenţele necesare pentru a munci

3
Trei din patru şefi susţin că absolvenţii de facultate şi de şcoală sunt lipsiţi de competenţele de bază necesare pentru a se alătura forţei de muncă, ceea ce îi determină să angajeze lucrători străini, susţin rezultatele unui sondaj, preluat de Daily Mail în ediţia de marţi.

Sondajul, realizat de către ONG-ul ”Young Enterprise”, prin consultarea unora dintre cele mai mari companii din Marea Britanie, cum ar fi HSBC, Santander, KPMG sau Procter & Gamble, a constatat nemulţumirea generalizată a şefilor cu privire la competenţele potenţialilor recruţi.

Mulţi tineri, au explicat aceştia, se prezintă la interviuri „fără a deţine abilităţile de angajare vitale pe care le caută angajatorii”, cum ar fi punctualitatea şi o atitudine generală pozitivă faţă de efectuarea sarcinilor de lucru.

„Situaţia se înrăutăţeşte, deoarece Ministerul Educaţiei pune un accent alarmant de îngust pe competenţele şi pe examenele academice. Acest lucru face mai puţin probabil faptul ca absolvenţii să iasă din sistemul de învăţământ cu abilităţi care îi fac apţi pentru angajare”, a declarat Ian Smith, preşedintele ONG-ului menţionat.

În consecinţă, şefii companiilor de top din Marea Britanie susţin că în această situaţie s ingura opţiune rămâne cea de a angaja lucrători străini sau să transfere munca către filialele din străinătate.

Potrivit Young Enterprise, criza din domeniul recrutărilor de personal afectează o mare categorie de persoane, de la absolvenţii de şcoală, de 16 de ani, la absolvenţi de facultate, care au trecut cu puţin de vârsta de 20 de ani.

Critica acestora urmează unor critici similare privind standardele recruţilor formulate de către de grupuri de lobby din mediul de afaceri.

Potrivit cercetării, şefii chestionaţi s-au plâns că „în general, persoanele mai tinere duc lipsă de competenţe numerice, de competenţe de cercetare, de abilitatea de a se concentra şi de a citi şi de competenţe de scriere în engleză”.

Pentru acest studiu, Young Enterprise a intervievat 28 de companii şi organisme profesionale importante.

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. T spune

    Toate competentele de care se „plang” sefii aceia pot fi dobandite cu rapiditate daca nu exista. E adevarat ca ele sunt vitale dar asta este, mai si invatam. Si pentru ce sunt vinovati cei ce absolva facultatile ca nu au facut nimic practic? Sistemul de invatamant este de vina si voi ii pedepsiti tot pe amaratii aia de absolventi. Ca sa ceri ceva trebuie sa si oferi, si nu ma refer doar la bani.

  2. MAGARIII PE FATA spune

    ATUNCI SOLUTIA DE SUCCES E SA ANGAJEZE SI SA LUCREZE CU…PORCII!……ABSOLVENTII NU SUNT BUNI DE NIMIC!….PAI FRANELE ASTEA ZAPACITE NU AU FOST SI EI IN ACESTA POZITIE ATUNCI CAND AU ACCEDAT PE PIATA MUNCII????????………”cum ar fi punctualitatea şi o atitudine generală pozitivă faţă de efectuarea sarcinilor de lucru.”…PUCTUALITATEA TREBUIE INVATATA IN SCOALA GENERALA SI DE LA PARINTI, IAR ATITUDINEA POZITIVA E DOAR O „PLACINTA CU MAZARE”=CAND VOR EI SA TE DEA AFACA PTR. BUNA FUNCTIONARE A INTREPRINDERII NU SE DAU IN BARCI SI NU ADOPTA O ATITUDINE POZITIVA A.I. SA TINA PERSONALUL SI SA GASEASCA SOLUTII PTR. RELANSARE…..RAHATU’ ASTA CU VARZA E RANCEZIT!…..AU CE SADESC!

  3. alex spune

    dar acei sefi au oare toti competentele necesare pentru a fi sefi ? Dar pentru a evalua candidatii absolventi ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.