B1 TV – somat pentru nerespectarea legislaţiei privind dreptul la propria imagine referitor la Ştefan Bănică

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis, joi, să someze postul B1 TV pentru nerespectarea legislaţiei audiovizualului privind dreptul la propria imagine referitor la Ştefan Bănică.

CNA a stabilit că în emisiunea „Lumea lui Banciu” din 4 octombrie, referitor la care Ştefan Bănică a trimis o sesizare, postul a încălcat prevederi conform cărora furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

De asemenea, Consiliul a sancţionat postul şi pentru că în mai multe ediţii ale emisiunii „Viaţa e frumoasă” a încălcat prevederi potrivit cărora difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Avocatul lui Ştefan Bănică, Mihail Barbu, a spus că o succesiune de jigniri ca în acest caz nu a observat demult. Potrivit lui Mihail Barbu, clientului său i se încalcă dreptul la viaţă privată şi se transmit informaţii false, printre care şi aspecte legate de aşa-zise relaţii extraconjugale.

Avocatul a menţionat că moderatorul încearcă să dea o veridicitate articolelor din ziare ce apar cu semnul întrebării. Mihail Barbu s-a mai referit la limbajul folosit la adresa clientului său şi la faptul că pamfletul nu se regăseşte în acest caz.

La rândul său, Vlad Pufu, director de dezvoltare la B1 TV, a declarat că este o emisiune în stilul lui Banciu. „A interpretat nişte comentarii şi nişte articole din presă în stilul dânsului, stilul pamflet este un mod jurnalistic”, a afirmat Vlad Pufu.

Anterior, Ştefan Bănică prin avocatul său, Mihail Barbu, a adresat Consiliului o sesizare privind emisiunea „Lumea lui Banciu” din 4 octombrie.

„În cadrul emisiunii ‘Lumea lui Banciu’ difuzată marţi 4.10.2011, de la ora 23:00, s-au făcut acuzaţii extrem de grave la adresa subsemnatului, a familiei şi publicului meu într-un limbaj extrem de agresiv şi injurios în clar, timp de 6 minute. Deşi comentariul prezentatorului emisiunii a pornit de la prezenţa subsemnatului în cadrul emisiunii ‘Sinteza zilei’, ceea ce a relatat a fost fără nicio legătură cu ceea ce subsemnatul am declarat în cadrul interviului luat de domnul Mihai Gâdea”, se arată în sesizare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata