EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,11 RON
(0%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

Bărbatul arestat pentru că a piratat calculatoarele unor vedete riscă până la 121 ani de închisoare

FBI-ul a arestat miercuri un bărbat de 35 de ani, suspectat că a piratat calculatoarele unor staruri ca Scarlett Johansson şi Christina Aguilera. Acesta riscă să facă ani buni de închisoare, scrie 20minutes.ch.

În septembrie au apărut pe internet fotografii cu Scarlett Johansson goală, în faţa oglinzii. În prima, actriţa americană îşi face singură poza cu smartphone-ul, iar în a doua apare cu sânii goi. Pe 12 octombrie, FBI-ul a anunţat că l-a reţinut pe hacker-ul care a furat clişeele şi au explicat cum a procedat acesta pentru a intra în mesageria electronică a victimelor.

Împotriva lui Christopher Chaney au fost formulate 26 de capete de acuzare, acesta fiind pasibil de o pedeapsă cu închisoarea până la 121 ani.

Chaney a fost arestat la Jacksonville, după o anchetă care a durat 11 luni, a precizat poliţia federală într-un comunicat. Bărbatul de 35 de ani este suspectat că a piratat calculatoarele multor vedete, reuşind să pună mâna pe fotografii cu actriţa Scarlett Johansson goală, dar şi cu cântăreaţa Christina Aguilera.

El este acuzat că a intrat fraudulos în calculatoarele victimelor, dar şi că a efectuat ascultări ilegale şi furturi de identitate. Chaney ar fi folosit trei nume diferite pentru a comite faptele.

În luna decembrie, acuzatul ar fi penetrat calculatorul Christinei Aguilera de unde a luat fotografii intime ale cântăreţei, care au fost şi ele postate pe internet. A piratat şi telefonul mobil al actriţei Mila Kunis (‘Black Swan’), o poză a ei în cadă fiind postată pe internet.

Steven Martinez, oficial de la biroul FBI din Los Angeles, l-a numit pe Chaney ‘hackerazzi’, amestec de ‘hacker’ şi ‘paparazzi’. ‘Informaţiile despre vedete se vând foarte bine’, a spus el la o conferinţă de presă susţinută la Los Angeles. În afara fotografiilor, hacker-ul a furat şi date financiare, scenarii de film şi corespondenţă, a adăugat Martinez, precizând că presupusul hoţ a ‘consultat e-mail-urile trimise şi primite’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata