Cea mai TARE invitaţie, adresată demnitarilor: „Vă invit să vă abţineţi de la acte imorale şi ilegale!”

Guvernul a decis miercuri constituirea unui grup de lucru care să elaboreze un cod de conduită în gestionarea absorbţiei fondurilor europene, pentru a fi evitate situaţiile de conflict de interese, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

„Ieri Guvernul a luat decizia să creeze grupul de lucru care până la sfârşitul lunii noiembrie să elaboreze Codul de conduită privind preîntâmpinarea conflictelor de interese şi incompatibilităţilor din procesul de gestiune a fondurilor comunitare”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.Ministrul a subliniat că prin acest document demnitarii şi funcţionarii care gestionează fonduri europene vor fi invitaţi să se abţină de la acte imorale, chiar dacă acestea ar fi legale, în privinţa contractelor.„Au fost câteva cazuri – hai să le spunem – celebre. Vrem să venim cu un document clar, care să conţină obligaţii, dar inclusiv cu recomandări, pentru că sunt situaţii pe care noi considerăm că ar trebui să fie gestionate nu doar din punct de vedere juridic şi legal, dar inclusiv moral.

De aceea, o să-i invităm pe cei care gestionează fondurile comunitare, în special cei cu poziţii foarte importante, să se reţină de la anumite chestiuni, chiar dacă ele n-ar fi ilegale”, a detaliat Leonard Orban.

Astfel, MAE îşi propune creşterea gradului de corectitudine în gestionarea fondurilor comunitare, în condiţiile în care Orban a anunţat că vrea o creştere a absorbţiei reale de la 3,7% la 20% la finalul anului 2012.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.