EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Guvernul amână vânzarea unor imobile RAAPPS până la completarea listei de clădiri cu situaţie juridică certă

0

Guvernul amână vânzarea unor imobile aflate în gestiunea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) până la constituirea unei liste de astfel de clădiri care să aibă situaţie juridică certă.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, a precizat, după şedinţa de guvern de miercuri, că este nevoie de mai mult timp pentru alcătuirea listei.

„Guvernul îşi menţine decizia de a scoate la vânzare active ale RAAPPS, dar este nevoie de mai mult timp pentru a alcătui acea listă, pentru a fi siguri că pe acea listă nu se vor regăsi active cu probleme juridice.

Deci trebuie să ne asigurăm că acele probleme vor fi eliminate, înainte de a se regăsi acele imobile pe lista celor care vor fi scoase la vânzare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a menţionat că imobilele vizate pentru vânzare se află în proprietatea privată a statului şi nu fac parte din categoria locuinţelor de reprezentare şi protocol.

La începutul lunii septembrie, premierul Emil Boc a cerut RAAPPS ca într-o săptămână să prezinte Guvernului şi publicului o listă cu imobilele administrate de regie care vor fi vândute.

„În Guvern s-a discutat pe marginea unui proiect de act normativ privind condiţiile pentru vânzarea unor imobile administrate de RAAPPS. Premierul îşi doreşte transparenţă maximă în acest demers, tocmai de aceea a solicitat regiei să prezinte atât Guvernului, cât şi public lista cu aceste imobile care urmează să fie vândute.

După acest pas, Guvernul îşi doreşte să promoveze actul normativ plecând de la un principiu de bază, şi anume că vânzarea se va face prin licitaţii deschise cu strigare iar preţul nu va fi mai mic decât preţul pieţei stabilit de evaluator”, preciza atunci Ioana Muntean.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.