Judecătorii au decis menţinerea în arest preventiv a asistentei maternale acuzată că a maltratat copiii pe care îi avea în grijă

0
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi, menţinerea în arest preventiv a fostei asistente maternale din judeţul Ilfov Fănica Grădinaru, acuzată de tentativă de omor calificat şi rele tratamente aplicate minorului, după ce aceasta a agresat doi copii pe care îi avea în grijă.

Magistraţii CAB au hotărât respingerea recursului asistentei, cât şi al soţului femeii şi al celor două asistente sociale care au contestat decizia Tribunalului Bucureşti care a decis, pe 6 octombrie, arestarea acestora.

Procurorii au cerut arestarea asistentei maternale şi a soţului acesteia, Mitică Grădinaru, acuzat de complicitate la tentativă de omor calificat şi rele tratamente aplicate minorului, precum şi a două asistente sociale, Marinela Constantin şi Ana Moise, acuzate de fals intelectual şi neglijenţă în serviciu.

În acelaşi dosar, a fost începută urmărirea penală şi faţă de alţi cinci funcţionari din Consiliul Judeţean Ilfov – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi omisiunea sesizării organelor judiciare, precum şi faţă de un medic de familie pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fals intelectual.

Procurorii susţin că Fănica Grădinaru, în calitate de asistent maternal, în perioada octombrie 2007- decembrie 2009, a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra a doi minori, care îi fuseseră încredinţaţi spre îngrijire, acceptând posibilitatea ca aceştia să-şi piardă viaţa, precum şi alte acţiuni care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestora.

Soţul asistentei, Mitică Grădinaru, este acuzat că a înlesnit exercitarea de acte de violenţă şi cruzimi asupra copiilor şi nu a luat nicio măsură pentru împiedicarea lor.

Marinela Constantin şi Ana Moise, asistenţi sociali la Consiliul Judeţean Ilfov – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu privind vizitarea şi monitorizarea situaţiei minorilor şi au făcut menţiuni necorespunzătoare adevărului în rapoartele de vizită a copiilor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.