Medicii de pe ambulanţă vor şti dacă pacientul vrea să trăiască sau să moară

0

Medicilor de pe ambulanţă li se va spune dacă un pacient nu doreşte să fie resuscitat sau vrea să moară acasă în cadrul planurilor, susţinute guvernamental, de a extinde utilizarea fişelor medicale electronice, relatează The Daily Telegraph în ediţia de miercuri.

Pacienţii grav bolnavi vor fi încurajaţi să furnizeze informaţii detaliate cu privire la modul în care doresc să moară sub auspiciile unui nou sistem care va fi disponibil celor implicaţi în tratarea lor.
Intr-un articol apărut miercuri în The Daily Telegraph, ministrul adjunct al sănătăţii, Simon Burns, susţine că sistemul este „încurajator”, deoarece va contribui la asigurarea unei „morţi demne” pentru mai multe sute de mii de oameni.

Se înţelege, scrie ziarul, că medicii de pe ambulanţe şi doctorii chemaţi în situaţii de urgenţă, în afara orelor de program, vor ţine cont de dorinţele oamenilor cu privire la sfârşitul lor, dacă aceste dorinţe figurează pe fişa electronică, mai degrabă decât să îi ducă pe muribunzi la spital.

Sistemul va ridica probabil probleme de confidenţialitate, iar acurateţea sa se va afla sub o monitorizare intensă, în condiţiile în care decizile legate de viaţa sau de moartea pacientului vor fi luate pe baza a ceea ce scrie în fişele electronice.

Fişele electronice – care permit medicilor, asistentelor şi paramedicilor să aibă acces la detalii despre un pacient – au fost introduse anul trecut, în pofida faptului că unele voci au susţinut iniţial că oamenii vor fi obligaţi să împărtăşească informaţii sensibile.

Coaliţia de la Londra le-a dat oamenilor posibilitatea de a renunţa la acest sistem, însă puţine persoane au optat să facă acest lucru.

În prezent, aproximativ o cincime din populaţie – 8,8 milioane de persoane – dispune de fişe electronice, deşi toţi cei 33,5 milioane de pacienţi din sistemul de sănătate britanic pot beneficia de acestea.
Burns susţine că deja unele persoane grav bolnave au solicitat adăugarea în fişa lor medicală a dorinţelor legate de sfârşitul vieţii, pentru a se asigura că aceste dorinţe – în particular cea de a fi lăsaţi să moară acasă – sunt respectate.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.