O uriaşă PIRAMIDĂ subterană, construită în Mexic – GALERIE FOTO

0

– Arhitecţii au proiectat o clădire impresionantă de 65 de etaje, îngropată la 300 de metri sub pământ, prezintă Daily Mail. Incredibila piramidă cu susul în jos, din centrul oraşului Mexico City, este proiectată astfel pentru a nu încălca limitele de înălţime impuse pentru noile clădiri în capitală.

Clădirea subterană va avea 10 etaje, care vor găzdui apartamente, magazine şi un muzeu, alături de alte 35 de etaje, destinate birourilor.

O podea de sticlă acoperă gaura masivă de 240 metri pe 240 de metri din piaţa principală a oraşului, pentru a ajuta la pătrunderea luminii naturale în clădirea subterană.

Esteban Suarez, de la firma de arhitectura BNKR Arquitectura, a spus că acest nou model a fost gândit în special pentru a ajuta oraşul să aibă un nou centru cultural, deoarece nu există nici o locaţie unde să poată fi aşezat, iar legea mexicană interzice construcţiile mai înalte de opt etaje precum şi demolarea celor istorice, ceea ce a însemnat că singura soluţie este “să meargă în jos”.

Arhitectul a mai adăugat: “Clădirea păstrează prezenţa iconică a pieţei oraşului precum şi ierarhia clădirilor care o înconjoară”. “Este o piramidă inversată cu un gol central pentru a permite tuturor spaţiilor locuibile să se bucure de lumina naturală şi de ventilaţie”. “Aceasta va găzdui pe parcursul întregului an, în piaţa centrală, expoziţii, concerte şi parade militare”.

Piramidele au un rol important în istoria arhitecturală a Mexicului, deaorece civilizaţiile antice ale ţării au construit des structuri piramidale imense.

Atunci când aztecii au venit pentru prima dată în Valea Mexicului şi-au construit piramidele pe marginea lacului pe care l-au găsit acolo. În timp ce Imperiul Aztec creştea în mărime şi în putere, aceştia au conceput o piramidă nouă mai mare, dar în loc să caute o nouă locaţie, aceştia au construit-o în jurul celei deja existente.

Piramidele tradiţionale sunt aşadar compuse din diferite straturi ce datează din diferite perioade istorice.

Atunci când spaniolii au ajuns în America şi, într-un final, i-au cucerit pe azteci, au ridicat biserici în vârful piramidelor.Până la urmă întreg oraşul lor colonial a fost construit peste cel Aztec. În secolul 20, multe clădiri coloniale au fost demolate şi structuri moderne au fost ridicate pe fundaţiile istorice existente.

Arhitectul Esteban a adăugat la această poveste: “Clădirea noastră subterană sapă prin straturile oraşelor care au existat de-a lungul timpului, pentru a ne descoperi şi ajunge la rădăcinile noastre”.

FOTO: Daily Mail

 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.