Preşedintele Băsescu l-a decorat post-mortem pe Ion Diaconescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe seniorul ţărănist Ion Diaconescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer, a anunţat joi Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, şeful statului a semnat joi decretul pentru conferirea Ordinului, distincţia post-mortem fiind acordată lui Ion Diaconescu „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia avută la consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România”.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a murit marţi seara, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu va rămâne în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României, a afirmat preşedintele Traian Băsescu în mesajul de condoleanţe transmis la moartea preşedintelui de onoare al PNŢCD.

„A luptat pentru crezul său şi a acţionat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente. Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti”, a spus Traian Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.