Profesoara din Constanţa prinsă că a primit 300 de lei de la o elevă pentru a o favoriza la un examen, cercetată în libertate

Profesoara de la Colegiul tehnic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, prinsă în flagrant când primea 300 de lei de la mama unei eleve pentru a-i favoriza fiica în obţinerea unui certificat de competenţă profesională necesar susţinerii examenului de Bacalaureat, va fi cercetată penal în stare de libertate, potrivit deciziei instanţei de judecată.

Magistraţii constănţeni au mai hotărât, miercuri seară, ca femeia, anchetată pentru trafic de influenţă, să nu părăsească localitatea de domiciliu.

Profesoara a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie şi reţinută pe bază de mandat, marţi seară, pentru 24 de ore.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, profesoara a primit banii pentru a-i ”asigura” elevei succesul la testarea profesională de la finalul anului şcolar, prin intervenţii la membri ai comisiei de examinare, din primele verificări reieşind că aceasta ar fi comis fapte similare în cazul a 15 – 18 elevi.

Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul judeţean Constanţa susţin că, pe parcursul lunii trecute, cadrul didactic i-a pretins în mod repetat elevei respective suma de 300 lei, pentru a-i întocmi acesteia proiectul la specialitatea Contabilitate necesar la sfârşitul clasei a XII-a.

Ea a ameninţat eleva că dacă nu-i aduce banii nu se va putea prezenta la examenul de Bacalaureat.

Ofiţerii anticorupţie au menţionat că eleva face parte dintr-un grup de 18 elevi cărora profesoara le-a promis că le realizează proiectele, favorizându-i, totodată, şi în cursul anului şcolar la materia Contabilitate, iar doi dintre aceşti elevi nu i-ar fi oferit încă sumele de bani solicitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.