Putin spune că succesul Rusiei în depăşirea crizei l-a determinat să candideze din nou la preşedinţie

Premierul rus Vladimir Putin şi-a motivat decizia de a candida pentru a treia oară la postul de şef al statului prin succesul întregistrat de ţara sa în depăşirea consecinţelor crizei financiare mondiale.
Putin a făcut această afirmaţie într-un interviu acordat jurnaliştilor chinezi în timpul vizitei efectuate la Beijing şi preluat de oficiosul rusesc Izvestia.

„Decizia pe care am luat-o cu actualul preşedinte este absolut corectă şi nu slăbeşte, ci dimpotrivă, consolidează sistemul de conducere din Rusia. Mizăm pe sprijinul alegătorilor, întrucât considerăm că am depăşit cu pierderi minime o perioadă dificilă din viaţa ţării noastre, legată de criza economică”, a spus Vladimir Putin.

Omul forte al Rusiei este de părere că anume succesele economice din anii 2000 asigură dezvoltarea statului pe termen lung. El a amintit că în această perioadă numărul ruşilor ce trăiesc sub pragul sărăciei s-a înjumătăţit, iar economiile statului s-au dublat.

La întrebarea jurnaliştilor chinezi cum poate un singur om să piloteze un avion, să caute amfore, să aibă şi centură neagă la judo, Putin a răspuns că în Rusia sunt mulţi oameni cu asemenea talente, doar că ei nu apar atât de des la ştiri.

„Îmi place tot ce-i nou, să asimilez lucruri noi. Acest proces îmi provoacă plăcere. Acum încerc să învăţ să patinez. Niciodată în viaţă nu am stat pe patine”, a relatat premierul rus.
El a precizat că sportul îl ajută mult în activitea politică, întrucât este mai uşor să lucrezi dacă eşti plin de forţe şi sănătos.

Mandatul actualului preşedinte Dmitri Medvedev se încheie în primăvara anului viitor. El a fost ales în fruntea statului în martie 2008, înlocuindu-l pe Vladimir Putin, care a condus Rusia timp de opt ani şi nu mai putea, potrivit Constituţiei ruse, să candideze pentru un al treilea mandat consecutiv. Însă, după patru ani petrecuţi la cârma guvernului, el aspiră la un nou mandat la Kremlin.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.