EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

România are mâncare scumpă din cauza TVA şi pentru că utilizează materie primă din afară

0
Mâncarea este mai scumpă în România decât în alte ţări atât din cauza valorii TVA, cât şi din cauza faptului că, încă de pe lanţul de producţie, produsul este scump, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash&Carry.‘Noi producem produse româneşti cu materii prime din străinătate. Avem mâncare mai scumpă decât la alţii, deoarece avem un TVA enorm, nediferenţat, dar şi pentru că încă de pe lanţul de producţie produsul este deja scump‘, a spus Vlad.

Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte evoluţia consumului pentru perioada viitoare, estimarea este relativ stabilă pe segmentul alimentar, dar greu de revenit pe partea de produse nealimentare.

Pe produse alimentare, evoluţia a fost relativ stabilă în ceea ce priveşte numărul de bucăţi vândute. Per ansamblu, însă, evoluţia a fost descedentă. În ceea ce priveşte piaţa bunurilor nealimentare, totul este relativ. Au scăzut destul de dramatic vânzările pe sectorul de electronice, electrocasnice, din 2007 încoace. O revenire pe acest sector va fi dificilă şi în orice caz foarte mică în următorii ani’, a menţionat Alexandru Vlad.

Cei mai importanţi jucători din piaţa de retail au participat, joi, la conferinţa ‘Retailul şi consumul după trei ani de criză: strategii de succes’.

În cadrul evenimentului, participanţii au dezbătut teme referitoare la afacerile româneşti din comerţ, insolvenţa frecventă în rândul companiilor, comportamentul de consum al românilor pe timp de criză, precum şi previziunile specialiştilor privind piaţa de retail în următorii zece ani.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.