Unii politicieni moldoveni ar putea avea soarta Iuliei Timoşenko

Unii lideri politici de la Chişinău ar putea avea şi ei soarta Iuliei Timoşenko, scrie Adevărul. Comentatorii politici compară cazul lui Valeriu Pasat (fost ministru al apărării, condamnat pentru vânzarea unor avioane de luptă – n.red) cu cel al Iuliei Timoşenko. În ambele dosare nu au existat suficiente probe, comentează analiştii de la Chişinău.

Postul public de televiziune „Moldova 1” este acuzat de Corneliu Mihalache, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, de xenofobie şi promovare a urii interetnice, pentru că a decis să difuzeze la ora 19.00 principalul buletin de ştiri al zilei în limba română, în locul celui de limbă rusă.

„Nu de la „Moldova 1″ miroase a xenofobie, ci mai degrabă de la Mihalache, care face curată imixtiune în politica editorială a televiziunii, instigând astfel spiritele”, susţin jurnaliştii care s-au pronunţat pe marginea acestui subiect în Timpul de miercuri.

Ziarul Moldavskie Vedomosti caută o candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării. Potrivit unui top al analiştilor Poliexpert, candidatura cu cea mai multe şanse este cea a fostului preşedinte al Curţii Constituţionale Dumitru Pulbere, care ar putea fi susţinut şi de comunişti şi de liberal-democraţi.

Din lista potenţialilor şefi de stat mai fac parte ministrul adjunct de externe Natalia Gherman, preşedintele Academiei de Ştiinţe Gheorghe Duca, ex-premierul Ion Sturza, politicianul Dumitru Diacov.

Mediul de afaceri moldovenesc va fi supus şi mai multor impozite, titrează Panorama. Ziarul menţionează că din anul 2012 va fi introdus impozitul pe venitul reinvestit de 12% pentru persoanele juridice, de asemenea fiind preconizate şi alte modificări în politica bugetar-fiscală, care, în prezent, este în proces de elaborare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.