EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Aleşii americani vor să condiţioneze contribuţia financiară la ONU

0
Parlamentarii din cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite au aprobat joi un proiect de lege care urmăreşte să condiţioneze contribuţia americană la ONU pentru a forţa organizaţia internaţională să-şi reformeze modul său de finanţare, informează AFP.

Reprezentanţii au aprobat iniţiativa legislativă cu 23 de voturi pentru şi 15 împotrivă.

Documentul iniţiat de republicana Ileana Ros-Lehtinen, preşedinta comisiei, cere ca finanţarea ONU să fie făcută pe bază de voluntariat, statele membre alegând astfel proiectele pe care doresc să le finanţeze.

Proiectul precizează că, fără o reformă din partea ONU în următorii doi ani, Statele Unite şi-ar putea suspenda contribuţia financiară pentru organizaţia internaţională.

În prezent, fiecare ţară contribuie în mod obligatoriu la bugetul general al ONU care nu include operaţiunile de menţinere a păcii.

În plus, parlamentarii reafirmă în acest proiect de lege opoziţia lor faţă de recunoaşterea unui stat palestinian, sub sancţiunea retragerii fondurilor americane.

Textul trebuie să fie aprobat de plenul Camerei Reprezentanţilor. În Senat, unde democraţii sunt majoritari, este de presupus că va întâmpina o opoziţie mai largă decât în Cameră, dominată de republicani.

Administraţia de la Casa Albă se opune, de asemenea, proiectului de lege. Ileana Ros-Lehtinen a afirmat joi că a primit o scrisoare în acest sens din partea secretarului de stat Hillary Clinton.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.