EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

DSK: Parchetul clasează plângerea depusă de Tristane Banon, dar recunoaşte agresiunea sexuală

0
Plângerea depusă de Tristane Banon împotriva fostului director al Fondul Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, pentru tentativă de viol a fost clasată, a anunţat joi Parchetul din Paris, precizând că faptele de agresiune sexuală au fost recunoscute, dar prescrise.

„Parchetul din Paris a procedat la clasarea fără urmărire penală a procedurii cerute în urma plângerii depuse de dna Tristane Banon împotriva dlui Dominique Strauss-Kahn pentru tentativă de viol”, se menţionează în comunicatul procurorilor.

În urma anchetei, „reiese că, din lipsă de elemente probatorii suficiente, nu poate fi începută urmărirea pentru tentativă de viol”, adaugă comunicatul, precizând că au fost totuşi „recunoscute fapte putând fi calificate drept agresiune sexuală”, prescrise însă întrucât au fost comise în anul 2003.

Infracţiunea de agresiune sexuală se prescrie la trei ani după comiterea faptelor, spre deosebire de tentativa de viol, pasibilă de 15 ani de închisoare şi care se prescrie după zece ani.

Tristane Banon, romancieră şi jurnalistă în vârstă de 32 de ani, a depus plângere împotriva fostului director al FMI la începutul lunii iulie, acuzându-l de tentativă de viol într-un apartament parizian în februarie 2003.

La audiere, Strauss-Kahn a recunoscut că i-a făcut „avansuri” tinerei, dar a negat orice act de violenţă, afirmând într-un interviu că „versiunea prezentată este o versiune imaginară, calomnioasă”.

Tristane Banon a declarat anterior că, dacă Parchetul va clasa dosarul, se va constitui imediat în parte civilă, ceea ce ar duce automat la numirea unui judecător de instrucţie.

În luna mai, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat de viol de o cameristă de hotel din New York şi arestat, însă justiţia americană a decis în cele din urmă să abandoneze urmărirea penală împotriva sa. DSK este totuşi vizat de o procedură civilă în SUA.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.