Începutul sfârşitului pentru Vasile Pruteanu

Chiar de la racla Sfintei Parascheva, prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a anunţat că va sesiza Agenţia Naţională de Integritate în legătură cu afacerile derulate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, şi firma fiicei sale, „C & C Farm” SRL.

„Astăzi transmit materialul la ANI. Tot astăzi voi fi prezent la Sf. liturghie la Iaşi cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva”, ne-a comunicat, printr-un SMS, prefectul Archip.

Câteva momente mai târziu, o informare venită pe calea poştei electronice confirma sesizarea către ANI. „Prin adresa nr. 13859 din 1410.2011 am transmis agenţiei întregul material de cercetare, urmând ca aceasta să se pronunţe cu privire la existenţa sau, după caz, inexistenţa unei situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese”, se precizează în informarea respectivă.

Cercetările în legătură cu afacerile familiei Pruteanu au început în Prefectură încă din prima parte a lunii septembrie, însă s-a hotărât că decizia trebuie să aparţină ANI, dat fiind că preşedintele CJ este, oficial, din partidul aflat la guvernare, care numeşte şi prefecţii.

„La data de 12.09.2011, cu adresa nr. 10005, Consiliul Judeţean Neamţ a transmis, sub semnătura secretarului judeţului, un punct de vedere, precum şi unele documente în justificarea acestuia.

Materialul primit a fost analizat cu atenţie de juriştii instituţiei, concluzia acestora fiind că sunt necesare verificări suplimentare, acestea fiind efectuate în cursul lunii septembrie a.c.
Rezultatul cercetărilor, dar şi normele legale contradictorii referitoare la incompatibilităţi şi conflicte de interese au determinat unele poziţii divergente între specialiştii din instituţia prefectului care, în final, au recomandat sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate”, explică informarea primită de la Prefectură.

Scandalul afacerilor desfăşurate sub oblăduirea preşedintelui CJ Neamţ a izbucnit după ce mai multe publicaţii au dezvăluit faptul că fiica preşedintelui CJ Neamţ, Iulia Elena Pruteanu, prin firma „C & C Farm” SRL, a beneficiat, doi ani consecutivi, de patru contracte de furnizare a materialelor sanitare şi medicamentelor pentru instituţiile subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, aflată, la rândul ei, în subordinea forului legislativ judeţean.

Conform unor surse, Vasile Pruteanu este subiectul unor lucrări de investigaţie comandate de unul dintre cei mai puternici oameni din judeţ, care i-a comandat sfârşitul ca om politic.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.