Ion Iliescu: Se naşte acum un partiduleţ – Noua Republică, pentru care vrăjmaşul principal este PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi seara, că se naşte acum „un partiduleţ – Noua Republică”, pentru care „vrăjmaşul principal” este PSD.

Preşedintele de onoare al PSD consideră ca fiind falsă ideea vehiculată în momentele actuale potrivit căreia dreapta politică înseamnă bunăstare iar stânga ar însemna sărăcie.

„Se naşte acum un partiduleţ din ăsta, văd că este de unii prezentat ca marea descoperire, Noua Republică, formaţiune de dreapta şi pentru care vrăjmaşul principal este PSD. Şi obiectivul lor major să stopeze venirea stângii la putere că asta ar fi o nenorocire pentru ţară.

Sunt tot fel de diversiuni propagandistice pe această temă. Dacă ne uităm la istoria noastră eu cred că cele mai bune guvernări au fost două, care au fost de stânga”, a afirmat Ion Iliescu, la şedinţa Organizaţiei Sectorului 3 al PSD.

Preşedintele de onoare al PSD consideră ca fiind falsă ideea vehiculată în momentele actuale potrivit căreia dreapta politică înseamnă bunăstare, dezvoltarea capitalului şi dezvoltare economică, iar stânga ar însemna sărăcie. „Sunt multiple motive de necazuri şi de nemulţumiri din partea oamenilor.

La toate astea se adaugă acum şi o guvernare proastă care accentuează şi mai mult toate aceste necazuri. Uneori se spune şi Băsescu a avut o aşa o formulare – toate guvernele din ultimii 20 de ani de zile au contribuit la tot ceea ce s-a întâmplat, la toată degradarea vieţii economice.

Fals, e un fals istoric şi un neadevăr. Alţii spun ‘dreapta politică’, ‘stânga politică’, dreapta înseamnă bunăstare, dezvoltarea capitalului, dezvoltare economică, stânga înseamnă sărăcie pentru că dezvoltă numai mentalitatea de cerşetor. Aţi văzut la ministrul ăsta de externe – cei care muncesc şi cei care cerşesc. Este o anumită mentalitate”, a afirmat fostul şef al statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.