Kaufland trimite sute de oameni în şomaj, peste noapte

0

– Reţeaua de hipermarketuri va renunţa, de luni, la merchandiserii furnizorilor de produse proaspete. Furnizorii, care sunt de fapt  angajatorii merchandiserilor din magazinele Kaufland, consideră că retailerul german este autorul moral al acestei situaţii.

Furnizorii de produse alimentare proaspete din Kaufland vor fi obligaţi, de luni 17 octombrie, să-şi retragă merchandiserii din magazinele acestei reţele, potrivit unor surse din piaţă. Comerciantul german, parte a grupului  Lidl & Schwarz, este într-un proces de internalizare treptată a activităţii de emitere a comenzilor şi aprovizionare a rafturilor, ceea ce va duce la eliminarea a sute de merchandiseri ai producătorilor, care-şi desfăşurau activitatea în magazinele Kaufland.

Furnziorii de alimente proaspete ai Kaufland au fost anunţaţi de această măsură în dimineaţa zilei de 13 octombrie 2011, deci cu două zile lucrătoare înaintea termenului limită. Sute de merchandiseri, angajaţi ai producătorilor şi distribuitorilor, care asigurau comenzile şi aprovizionarea rafturilor cu produse proaspete în cele 65 de magazine ale reţelei vor rămane, astfel, de luni, fără locuri de muncă. Furnizorii sunt puşi într-o situaţie dificilă, pentru că mulţi dintre ei vor fi obligaţi să recurgă la concedieri colective, scrie Money.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.