Oficiali argentinieni au fost avertizaţi în legătură cu posibile atacuri plănuite de Iran

0
Oficiali saudiţi au informat Argentina cu patru luni în urmă în legătură cu un complot iranian de asasinare a ambasadorului saudit la Washington şi un posibil atac asupra ambasadelor saudită şi israeliană din Buenos Aires, a anunţat o sursă diplomatică argentiniană, informează Reuters.

‘Saudiţii ne-au sfătuit în urmă cu patru luni, la cererea SUA’, a declarat o sursă argentiniană sub rezerva anonimatului. În Argentina trăieşte cea mai numeroasă populaţie evreiască din America Latină. Un atentat cu bombă comis în 1992 la ambasada israeliană din Buenos Aires s-a soldat cu 29 de morţi.

Alte 85 de persoane au murit în urmă cu doi ani într-un atac comis la centrul comunităţii evreieşti AMIA. Argentina a acuzat Iranul de implicare în acest atac.

Autorităţile americane au anunţat marţi că au dejucat un presupus complot susţinut de Iran pentru asasinarea ambasadorului saudit la Washington. Teheranul a afirmat că acesta este un pretext pentru a crea tensiuni între Iran şi vecinii săi din Orientul Mijlociu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.