Parlamentul de la Chişinău l-a demis pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate

Parlamentul de la Chişinău l-a demis joi din funcţie pe directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Gheorghe Mihai, la cererea premierului Vlad Filat.

În acelaşi timp, potrivit unui proiect de hotărâre, votat de liberal-democraţi şi opoziţia comunistă, preşedintelui parlamentului Marian Lupu i se propune să iniţieze, în decurs de şapte zile, procedura de demitere a procurorului general şi al preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

Liberalii au calificat acest vot drept constituirea unei noi alianţe între cele două formaţiuni.

Filat a prezentat joi un raport în parlament privind tentativele de preluare frauduloasă a acţiunilor unor bănci din vara acestui an. El i-a acuzat pe conducătorii celor trei instituţii că au reacţionat lent în gestionarea situaţiei respective, ceea ce, în opinia sa, ‘dă dovadă de incompetenţă sau de complicitate’.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Corina Stefarta spune

    Stimati domni, n-as fi deacor cu titlul acestei stiri. Ar fi trebuit scris: Deputatii partidului condus de Vlad Filat au votat impreuna cu comunistii demiterea sefului SIS. Iar mitivul pt care a fost demis – intentarea unor dosare fostului sef de stat Vladimir Voronin. Asazisul „raport” prezentat de Filat un a fost decat un monolog fara a prezenta realizarile executivului si fara asi asuma vreo vina in proasta gestionare a situatiei desi stia ce urma sa aiba loc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.