Pe Ramzan Kadârov „îl doare sufletul” pentru frivolitatea femeilor cecene

Liderul forte al Ceceniei, Ramzan Kadârov, afirmă că nu le interzice femeilor din republica nord-caucaziană, a cărei populaţie este majoritar musulmană, să poarte fuste scurte şi decolteuri, dar se declară îngrijorat de „viaţa lor de dincolo” pentru stilul uşuratic.

„Eu nu am dreptul să introduc un dress code. Pot să dictez doar la mine acasă, iar pe teritoriul republicii – să dau sfaturi, să arăt ce este bine şi ce este rău”, a spus Kadârov, potrivit Interfax.

El şi-a exprimat însă convingerea că femeile ce poartă haine „neadecvate” vor ajunge în iad. „De fapt, nu neapărat din cauza hainelor, ci dacă va exista desfrânare. Pe mine mă doare sufletul pentru aceasta”, a adăugat liderul cecen.

Liderul forte al Ceceniei, Ramzan Kadârov, a respins acuzaţiile organizaţiilor pentru drepturile omului conform cărora impune reguli islamice stricte femeilor din republică.

Kadârov a afirmat, în martie, într-o întâlnire cu jurnaliştii străini, că femeile cecene poartă vălul pe cap deoarece sunt musulmane şi aceasta face parte din tradiţiile locale.

Liderul cecen a precizat că el personal admiră femeile cu vălul islamic, estimând că „”nu coafarea, nu vopsirea părului le fac frumoase””.

Militanţii pentru drepturile omului au afirmat că guvernul lui Kadârov a creat o atmosferă de teamă şi intimidare care le determină pe cele mai multe femei să poarte vălul islamic. Cele care nu-l poartă sunt ţinta unor atacuri cu vopsea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.