România a fost desemnată prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

0 7
România a fost desemnată prim-vicepreşedinte în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, în cadrul Adunării Generale a organizaţiei din Coreea de Sud, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

‘Este o reuşită de care suntem foarte mândri, întrucât acordarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al OMT reprezintă un vot de încredere, dar şi o recunoaştere din partea ţărilor membre ale organizaţiei faţă de evoluţia pozitivă a turismului din România.

Deţinerea unui loc în Consiliul Executiv şi cu atât mai mult a unei funcţii de conducere în cadrul acestuia constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului turismului, cât şi din punctul de vedere al promovării imaginii ţării’, a afirmat ministrul Elena Udrea, prezentă la lucrările celei de-a XIX-a Adunări Generale a OMT care se desfăşoară în perioada 8-14 octombrie 2011, în Coreea de Sud.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi.

România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata