România a fost desemnată prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a fost desemnată prim-vicepreşedinte în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, în cadrul Adunării Generale a organizaţiei din Coreea de Sud, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

‘Este o reuşită de care suntem foarte mândri, întrucât acordarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al OMT reprezintă un vot de încredere, dar şi o recunoaştere din partea ţărilor membre ale organizaţiei faţă de evoluţia pozitivă a turismului din România.

Deţinerea unui loc în Consiliul Executiv şi cu atât mai mult a unei funcţii de conducere în cadrul acestuia constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului turismului, cât şi din punctul de vedere al promovării imaginii ţării’, a afirmat ministrul Elena Udrea, prezentă la lucrările celei de-a XIX-a Adunări Generale a OMT care se desfăşoară în perioada 8-14 octombrie 2011, în Coreea de Sud.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi.

România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.