Seal: „Nu mă băgaţi pe mine în politica cecenă”

După ce o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului a atacat participarea mai multor staruri internaţionale la Ziua oraşului Groznîi, sărbătoare transformată într-o petrecere de ziua preşedintelui cecen prorus Ramzan Kadîrov, actriţa Hilary Swank a bătut în retragere, declarând că-i pare rău că a participat, dar starul pop Seal a ales să contraatace, cerându-le ziariştilor şi militanţilor pentru drepturile omului să nu-l amestece pe el în politica cecenă, conform starpulse.com.

Reprezentanţii organizaţiei Human Rights Watch au denunţat participarea unor vedete internaţionale, printre care dublu laureata premiului Oscar Hilary Swank, actorul Jean-Claude Van Damme, violonista britanică Vanessa Mae şi Seal, la concertul şi petrecerea organizată la Groznîi la 5 octombrie, când Kadîrov a sărbătorit împlinirea a 35 de ani.

Militanţii pentru respectarea drepturilor omului îl contestă pe Seal pentru că a acceptat să fie plătit de către Kadîrov, un lider acuzat de răpiri şi crime, pentru a cânta la acest concert.

Hilary Swank şi-a cerut deja scuze pentru participare, dar Seal refuză să o facă şi explică de ce, printr-un post făcut pe contul său de Twitter.

„Am mers acolo pentru a cânta pentru poporul cecen. Eu sunt muzician şi aş aprecia să nu fiu amestecat în politica voastră”, a comentat el pe Twitter.

Suma încasată de Seal pentru participarea la acest eveniment nu este cunoscută, în schimb o altă vedetă prezentă la serbarea lui Kadîrov, violonista britanică Vanessa-Mae, ar fi avut conform presei un onorariu de 500.000 de dolari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.