Sibiu: Într-un oraş fără operă, melomanii se înghesuie la „Vocile Operei”

Filarmonica din Sibiu a vândut peste 90 la sută din biletele pentru concertul „Vocile Operei”, programat pentru vineri, de la ora 19,00, la Sala Thalia din oraş, interesul pentru acest gen fiind tot mai mare, deşi în judeţ nu există o operă.

„Acest concert se bucură de un foarte mare interes. Sperăm să aibă un foarte mare succes. Am vândut peste 90 la sută din bilete, preţul unuia fiind de 14 lei”, a precizat joi, Laurenţiu Străuţ, purtătorul de cuvânt al Filarmonicii.

Spectacolul „Vocile Operei” marchează închiderea ediţiei aniversare a Festivalului Internaţional al Artei Lirice de la Sibiu. Concertul o va avea ca invitată pe cunoscuta soprană Silvia Sorina Munteanu. În acest spectacol de gală, alături de ea pe scena Sălii Thalia vor mai urca tenorul Hector Lopez (Mexic), recent laureat al Concursului internaţional de canto „Vox Artis”, şi baritonul Serghej Tolstov (Rusia). Ei vor fi acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, condusă de maestrul Vlad Conta.

Soprana Silvia Sorina Munteanu este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2003, după ce anterior a fost solistă a Operei Naţionale Române din Timişoara şi a Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Şi-a făcut debutul în anul 1996 cu opera „Carmen” de Georges Bizet şi cariera sa a continuat atât pe scenele din ţară, cât şi pe cele din Frankfurt, Essen, Sofia, Bratislava, Budapesta, Praga, Varna. A participat la spectacole de operă, festivaluri şi concerte de gală din SUA, Thailanda, Belgia, Bulgaria, Portugalia, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Italia, Spania.

În prezent dirijor la Opera Naţională Bucureşti, Vlad Conta a dirijat şi orchestre renumite, printre care National Symphony Orchestra din Washington (USA), Philharmonia Orchestra din Londra (Marea Britanie), Orchestra Naţională Rusă din Moscova, orchestre simfonice din Vancouver, Edmonton, Quebec (Canada), Orchestre Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Svizzera Italiana, St. Gallen (Elveţia), orchestre simfonice din Franţa, Italia, Irlanda, Bulgaria, Turcia. Pentru merite culturale deosebite, el a primit Medalia celei de a 125-a aniversări a Canadei şi a fost desemnat Cetăţean de Onoare al oraşului Fort Worth, Texas, SUA.

Programul concertului va cuprinde arii din operele „Carmen” (G. Bizet), „Tosca” şi „Turandot” (G. Puccini), „Macbeth” (G. Verdi), etc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.