Trei miliarde metri cubi de gaze naturale au fost înmagazinate pentru iarna 2011 – 2012

Cantitatea de gaze naturale înmagazinată pentru iarna 2011 – 2012 este de aproximativ trei miliarde metri cubi, 63% din totalul cantităţii provenind din producţia internă, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Romgaz a înmagazinat 2,75 miliarde metri cubi de gaze naturale, iar ceilalţi operatori au înmagazinat diferenţa de cantitate, până la necesarul stabilit de aproximativ 3 miliarde metri cubi gaze naturale.

Potrivit MECMA, 37% din cantitatea de gaze naturală înmagazinată provine din import. În 2010, 70% din cantităţile de gaze naturale înmagazinate au fost din import şi numai 30% au provenit din producţia internă.

SNGN Romgaz SA a anunţat că a luat toate măsurile de pregătire a surselor şi că va asigura necesarul de consum pentru populaţie şi industrie în această iarnă. De asemenea, SNTGN Transgaz SA a anunţat că a finalizat lucrările de revizie a staţiilor de comprimare, cu restabilirea integrală a capacităţii de transport a sistemului, finalizând pregătirile pentru iarnă.

Programul de iarnă, stabilit de Guvern, privind înmagazinările de gaze naturale a fost finalizat. Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a participat, joi, la o şedinţă de lucru în care a fost analizat stadiul realizării programului de iarnă în sistemul de gaze naturale. La şedinţă au participat directori din companiile Romgaz şi Transgaz, precum şi conducerea direcţiei de specialitate din minister.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.