Un ministru din Marea Britanie aruncă documente oficiale la o pubelă dintr-un parc

Un membru al guvernului britanic, Oliver Letwin, secretar de stat la secretariatul Consiliului de Miniştri, a fost surprins în timp ce arunca documente oficiale într-un coş de gunoi dintr-un parc londonez, informează cotidianul Daily Mail, citat de AFP.

Ministrul a rupt şi aruncat la gunoi hârtii pe care se aflau şi notiţe referitoare la controversate metode de interogatoriu pentru suspecţii de terorism.

Oliver Letwin a fost surpins în St James Park, la mică distanţă de 10 Downing Street, reşedinţa premierului David Cameron, afirmă cotidianul.

Jurnalul publică fotografii ale ministrului vorbind la telefonul mobil în timp ce aruncă mai multe documente, unele dintre acestea, susţine publicaţia, explicând cum responsabilii serviciilor secrete de informaţii nu au fost ‘capabili să obţină adevărul’ în cursul interogatoriilor.

Alte documente conţineau adrese şi numere de telefon ale mai multor parlamentari, susţine Daily Mail.

‘Oliver Letwin scrie unele scrisori în parc înainte de a se duce la serviciu şi câteodată aruncă copiile’ la gunoi, a afirmat un purtător de cuvânt al acestuia. ‘Nu este vorba despre documente clasificate’, a adăugat el.

Letwin deţine un rol de consilier al premierului Cameron în numeroase probleme şi are acces la dosarele cele mai sensibile ale guvernului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.