Ungaria a cerut asistenţă tehnică de la FMI

0
Guvernul ungar a beneficiat de asistenţă tehnică din partea Fondului Monetar Internaţional în ultimele luni, a anunţat vineri cotidianul ungar Nepszabadsag, citând surse guvernamentale, transmite Reuters.

Publicaţia susţine că în ultimele zile au avut loc discuţii cu privire la reforma autorităţilor locale din Ungaria, care au acumulat datorii uriaşe, multe dintre ele în valută. În plus, Nepszabadsag susţine că FMI a ajutat guvernul de la Budapesta şi în domeniile politicilor sociale şi al forţei de muncă.

Cu toate acestea, o sursă guvernamentală a precizat că aceste discuţii nu înseamnă că Ungaria analizează posibilitatea încheierrii unui nou acord de împrumut cu FMI.

La începutul acestei luni, guvernul de la Budapesta a anunţat că va restructura datoriile municipalităţilor locale şi va prelua datorii în valoare de aproximativ 180 miliarde fornţi (840 milioane dolari) de la guvernele regionale. Autorităţile locale ar fi acumulat datorii de aproximativ 10 miliarde de dolari până la finele acestui an iar serviciul lor va creşte semnificativ în viiorul apropiat, fapt care a determinat unele municipalităţi să solicite amânarea unor plăţi.

Ungaria, prima ţară din Uniunea Europeană care în luna octombrie 2008 a cerut un împrumut de urgenţă de la FMI în timpul crizei financiare globale, a întrerupt relaţiile cu FMI în 2010 după ce actualul guvern de centru-dreapta a fost numit în funcţie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.