10.000 de copii sunt exploataţi sexual de către grupuri infracţionale

0

Un număr de aproape 10.000 de copii ar putea fi victimele exploatării sexuale de către grupuri infracţionale şi mult mai mulţi ar putea fi supuşi altor forme de exploatare, a avertizat joi biroul Comisarului pentru drepturile copiilor din Marea Britanie, preluat de Daily Mail în ediţia de vineri (14 octombrie 2011).

Biroul a lansat o anchetă pe doi ani care vizează dezvăluirea amplorii acestui flagel care s-a extins în toate părţile societăţii britanice şi examinează cum copii adesea vulnerabili sunt exploataţi sexual de către bande mafiote şi de către alte grupări infracţionale.

Ancheta va analiza, spre exemplu, fenomenul ademenirii fetelor albe de către bărbaţii asiatici pentru sex şi felul în care adolescentele sunt forţate de către bande să se prostitueze.

Această anchetă survine în contextul în care experţii susţin că există o lipsă de informaţii oficiale fiabile despre adevărata dimensiune a abuzurilor sexuale în Marea Britanie.

Potrivit temerilor formulate în mod repetat, profesorii, asistenţii sociali şi poliţia nu sesizează semnele care le-ar permite să vadă atunci când copiii cad pradă agresorilor.

Comisarul adjunct pentru drepturile copiilor, Sue Berelowitz, care conduce ancheta, a declarat că estimările sugerează că până la 10.000 de copii ar putea fi victime ale abuzurilor sexuale. Cu toate acestea, a avertizat ea, dovezile disponibile sugerează că un număr şi mai mare de fete şi băieţi de toate vârstele sunt abuzaţi.

Forţele de poliţie au deschis mai multe anchete în privinţa unor bande suspectate că exploatează fete.

Ancheta biroului Comisarului pentru drepturile copiilor a fost anunţată după ce un studiu academic a descoperit că trebuie depuse mai multe eforturi pentru a proteja copiii împotriva exploatării sexuale.

Experţii de la Universitatea din Bedfordshire a descoperit că indicaţiile, elaborate în urmă cu doi ani, privind protecţia copiilor, nu sunt urmate în trei din patru domenii.

De asemenea, potrivit acestora, copiii sunt forţaţi să facă sex după ce au fost ademeniţi, la presiunile unui prieten care este deja victimă, sau de către membrii unei puternice bande de cartier.

Copiii aflaţi în grija autorităţilor locale sunt de peste patru ori mai susceptibili de a cădea victimă acestui tip de abuz decât cei care au familii. În acest an, o anchetă a constatat că unul din patru bărbaţi acuzaţi că ademenesc fete vulnerabile minore pentru a face sex este din Asia. Aceste concluzii vin după o serie de cazuri şocante, în care fete albe au fost ademenite să facă sex, adesea cu ajutorul medicamentelor şi alcoolului.

Guvernul urmează să publice un plan de acţiune revăzut la sfârşitul acestui an, care detaliază modul în care executivul va răspunde preocupărilor legate de exploatarea sexuală a copiilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.