ANI: Liderul de sindicat Marius Petcu nu poate justifica o avere de 725.000 euro

1
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că liderul de sindicat Marius Petcu nu poate justifica suma de 3.024.615 lei (aproximativ 725.312 euro), reprezentând diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de preşedinte al Federaţiei Sindicale Sanitas din România şi al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România – Fraţia (CNSLR Frăţia).

Potrivit unui comunicat al ANI, veniturile de natură salarială realizate de Marius Petcu în perioada exercitării funcţiilor de preşedinte al Federaţiei Sindicale Sanitas din România (septembrie 2004 – aprilie 2011) şi al CNSLR-Frăţia (septembrie 2000 – aprilie 2011), împreună cu soţia sa, Claudia Petcu, au fost în cuantum total de 1.250.752 lei.

ANI a constat că Marius Petcu nu poate justifica o avere de 3.024.615 lei (aproximativ 725.312 euro). De asemenea, Marius Petcu şi-a dat acordul în vederea efectuării unei expertize extrajudiciare asupra imobilului deţinut de acesta în Bucureşti.

În urma acestei expertize, ANI a sesizat Primăria Sectorului 4 în vederea aplicării dispoziţiilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, întrucât suprafaţa imobilului deţinut în Bucureşti, declarată organului fiscal în vederea impozitării, este mai mică cu 178 mp decât cea rezultată din expertiză tehnică extrajudiciară, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe clădire.

Agenţia transmite că a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de Marius Petcu.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. mihai spune

    intai a fost dan ioan popescu , din psd , care nu a justificat vreo 3 milioane de euro.
    acum e un lider de sindicat.
    oare marii lideri pdl pot justifica averile ? si mai ales mult iubitul presedinte . restul e praf in ochi pentru prosti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.