Ce fac bancherii cu averea imobiliară executată silit de la clienţi

1

Terenuri, apartamente, hoteluri şi păduri se strâng de la o lună la alta în portofoliile băncilor care îşi execută silit clienţii care nu mai plătesc creditele şi pentru care găsirea de cumpărători se dovedeşte imposibilă la preţurile cerute.

BCR, cea mai mare bancă locală, încearcă să vândă aproape 10.000 de metri pătraţi pe b-dul Theodor Pallady din Bucureşti – o zonă interesantă în ultima vreme pentru investitori. Şi totuşi, la prima licitaţie la care proprietatea era evaluată la 3,5 mil. euro nu s-a prezentat nimeni. Acum banca face a doua încercare, cu un preţ de pornire de 2,6 mil. euro.

Este unul dintre cele mai scumpe terenuri aflate în proces de vânzare în prezent la BCR, însă banca cere preţuri mari şi în provincie: de pildă, în Piteşti, BCR încearcă să vândă aproape 3.700 mp cu circa 1,9 mil. euro, dar cumpărătorii se dovedesc foarte greu de găsit, scrie ZF.ro.

Situaţiile-limită fac ca băncile să se trezească şi cu multe apartamente în braţe şi ajung să scoată la licitaţie adevărate pachete imobiliare: banca de stat CEC Bank are în Râmnicu Vâlcea nu mai puţin de 30 de locuin­ţe executate silit, la preţuri în jurul a 3.000 lei/mp. Nu este singura bancă din oraş care vrea să scape de proprietăţile imobiliare preluate de la clienţi, fiind imposibil ca piaţa să absoarbă această ofertă cel puţin fără nişte preţuri reduse dramatic, care în niciun caz nu mai acoperă creditele rămase nerecuperate.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Ilica Flavius spune

    Tot din vina bancilor…cine a evaluat ap la 2-3 camere la 70-80 si chiar 100 mi eur acum 3-4 ani si cine le-a dat bani oamenilor sa le cumpere….Bancile de-si pretul lor real era undeva la 25-30 mi EUR, dar s-au lacomit ..au zis sa ii imprumute pe clienti la sume cat mai mari pt a da dobanzi cat mai mari inapoi….
    Acesta au numit ei crestere economica in Romania…acordarea de credite si supraevaluarea unor apartamente…si ne miram ca nu sunt bani si lichiditati in piata…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.