EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Din culisele întâlnirii cu şeful Bilderberg

0

– După ce au făcut lobby monedei euro, şeful Bilderberg şi cel al Consiliului pentru Relaţii Externe au ciocnit un pahar de şampanie cu guvernatorul BNR.

Au venit pe nevăzute, şi au plecat la fel! Vineri, reprezentanţii a două dintre cele mai influente instituţii internaţionale, intrau în clădirea BNR pe uşa rezervată celor care nu vor să fie văzuţi. Sâmbătă au părăsit Bucureştiul în aceeaşi discreţie. Preşedintele Grupului Bilderberg – Vicontele Etienne Davignon şi Richard Haas, şeful Consiliului pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations – CFR), au fost scumpi la vedere pe toată perioada prezenţei lor în România. După conferinţă nu au ratat însă ocazia de a ciocni un pahar de şampanie cu o parte dintre invitaţi.

Dineul de după conferinţă a fost probabil o bună ocazie pentru a continua activitatea de „lobby” făcută monedei unice pe parcursul celor aproximativ două ore cât au durat discuţiile. „Proiectul Uniunii Europene este un proiect unic, şi dacă nu merge, va da un semnal foarte prost restului lumii”, a fost ideea de început şi totodată laitmotivul discursului ţinut de preşedintele Grupului Bilderberg, scrie Adevărul.

„Ceea ce se întamplă aici este ca noi toţi trebuie să ne dam seama că trebuie să se termine povestea greacă, iar Grecia să continue să ramână în zona euro. Iar măsurile necesare care se vor lua să nu creeze o incapacitate de plată formală a Greciei, apropo de datoria ei suverană”, a declarat Davignon.

El a mai spus că trebuie evitat falimentul Greciei, precizează România Liberă. „Noi suntem îngrijoraţi că dacă reactia comuna la o problema individuala nu este destul de puternica, atunci s-ar putea foarte bine sa se întâmple si la o alta tara”, potrivit presedintelui Grupului Bilderberg.

Personal nu cred deloc în ideea unui ministru de finante la nivel UE, nici macar o secunda, pentru ca este în contradictie cu conceptul pe care îl avem noi. Care este conceptul? Conceptul este sa nu dispara statele, natiunile, si ca sa fie înlocuite de UE . Poate ca se va întâmpla, nu stiu, peste 100 de ani. Dar noi nu încercam sa cream Statele Unite ale Europei. Asta nu înseamna ca în viitor nu o sa existe Statele Unite ale Europei, dar acum ceea ce facem noi este ca împartim suveranitate si noi decidem sa avem o serie de probleme pe care sa nu le decidem la nivel individual, de tara, ci la nivel colectiv. Si, bineînteles, va trebui sa decidem printr-o majoritate de voturi”, a mai spus Davignon.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.