EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Emil Boc: Anul viitor le recomand românilor prudenţă

1
Premierul Emil Boc le-a recomandat românilor prudenţă şi moderaţie pentru anul viitor, din punct de vedere economic, arătându-se preocupat de situaţia economică la nivel european, care ar putea afecta anul viitor şi România.

„Pentru 2012 – prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru. Nu avem voie să facem niciun pas înapoi pe linia reformelor, nu avem voie să mergem cu nicio măsură populistă, nu avem voie să luăm decât decizii care au acoperire în economie.

Nu avem voie să îi credem pe Ponta şi Antonescu care promit marea cu sarea şi luna de pe cer, pentru că sunt ultimii dinozauri populişti în întreaga Uniune Europeană. Ponta şi Antonescu sunt nişte politicieni rupţi de realitatea crizei economice europene, mondiale, cu implicaţii şi pentru România”, a afirmat Emil Boc.

Premierul spune că prioritatea sa pentru 2012 este menţinerea stabilităţii macroeconomice a României, motiv pentru care a fost rezervat când a fost întrebat ce va face cu salariile bugetarilor anul viitor.

„Românii au făcut un mare sacrificiu în 2010, au sprijinit Guvernul să putem ajunge la această stabilitate macroeconomică. Vrem să consolidăm această stabilitate şi să oferim atât cât poate economia. Nu ne vom mai întinde mai mult decât ne este plapuma, tocmai ca românii să nu mai sufere cum au suferit în 2010 datorită iresponsabilităţii PSD şi PNL în 2008.

Am fost nevoiţi să salvăm ţara de la colapsul economic. În funcţie de Legea bugetului pe 2012 vom şti care va fi politica salarială pentru anul viitor”, a explicat Emil Boc.

Premierul s-a referit şi la contextul european economic în discursul susţinut în cadrul reuniunii de constituire şi alegere a conducerii noii Comisii pentru administraţie a PDL, care s-a desfăşurat la Sibiu.

„Astăzi, soluţiile prin care ţările europene ies din criză sunt de dreapta. (…) Ştiu că avem o bătălie greu de dus, aici, în interior, să le explicăm oamenilor, însă oamenii tot mai mult îşi dau seama, pentru că au rude în străinătate şi li se spune şi lor ce se întâmplă şi în Spania şi în Italia, Portugalia. Chiar acum citeam o ştire că s-a retrogradat ratingul de ţară al Spaniei…

Dacă România are un avantaj în atragerea investitorilor în aceste condiţii dificile, este tocmai această stabilitate macroeconomică pe care o avem. (…) Nu apărem în nicio ştire negativă referitoare la evoluţiile europene. Ne poate afecta însă în anii viitori faptul că în Europa lucrurile nu merg bine”, a arătat Emil Boc.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. lulyk spune

    dar pt tine prim ministrule ce recomanzi? ce ti autorecomanzi?cateva milioane de euro si ceva afaceri mai bogate asta e nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.