EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Emil Boc: O femeie este potrivită pentru funcţia de preşedinte al României

0
Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Emil Boc, a afirmat, sâmbătă, la Convenţia naţională a femeilor democrat-liberale, că o femeie este potrivită pentru funcţia de preşedinte al României, iar mai devreme sau mai târziu o femeie poate deveni preşedinte în ţara noastră.

Boc a arătat că PDL a fost primul partid din România care a promovat şi a reuşit să impună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor o femeie, pe Roberta Anastase.

„Cu asta răspund şi unei întrebări pe care mi-au adresat-o jurnaliştii pe hol, dacă apreciez că o femeie este potrivită pentru funcţia de preşedinte al României. Eu spun că da şi că mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întâmpla şi depinde de PDL să fie şi aici, aşa cum a fost la Parlament, primul care propune şi reuşeşte un asemenea demers, deci PDL a făcut deja un pas în această direcţie”, a spus premierul.

În altă ordine de idei, Boc le-a împărtăşit femeilor democrat-liberale priorităţile politice ale PDL: revizuirea Constituţiei şi reorganiarea administrativ-teritorială a ţării.

„Reducerea numărului de parlamentari şi Parlament unicameral reprezintă lucruri care nu se negociază, pentru că ele au fost votate de români, iar PDL a rămas în acest moment pe scena românească singurul partid care merge pe voinţa românilor exprimată la referendum, ceilalţi dispreţuiesc votul românilor”, a spus Boc.

El a adăugat că la revizuirea Constituţiei, PDL mai are două obiective mari: introducerea deficitului maxim de 3% şi a plafonului de îndatorare a ţării la maxim 60% din PIB precum şi confiscarea averilor dobândite prin acte şi fapte de corupţie.

Despre reorganizarea administrativ- teritorială a ţării, Emil Boc a spus că democrat-liberalii trebuie să ducă mai departe efortul de convingere a clasei politice pe această temă pentru că „nu este un moft al PDL, este necesară pentru ţară, pentru a aduce mai mulţi bani europeni, pentru a simplifica democraţia şi pentru a realiza economii de cel puţin 100 de milioane de euro la bugetul de stat”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.