Emil Boc: Proiectul de buget pe 2012 a fost finalizat la nivel guvernamental, aşteptăm prognoza CE

0

Premierul Emil Boc a declarat luni că Executivul a finalizat proiectul bugetului de stat pe 2012, însă, el va fi înaintat Parlamentului după ce Comisia Europeană va anunţa prognoza de creştere economică şi după ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, în urma negocierilor cu FMI şi CE.

„Practic, bugetul de stat în forma proiectului este finalizat la Guvern, doar că aşteptăm doi indicatori macroeconomici foarte importanţi pe care trebuie să-i stabilim în perioada imediat următoare şi care nu depind de noi. În 24 octombrie, Comisia Europeană va anunţa oficial prognoza de creştere economică pentru fiecare ţară din UE, inclusiv pentru România. O prognoză revizuită în urma ultimelor lucruri întâmplate pe pieţele europene. Şi, de asemenea, în urma negocierilor cu CE şi FMI, vom avea, după 24 octombrie, în perioada imediat următoare, nivelul deficitului pentru anul 2012.

Fără aceşti doi indicatori macroeconomici nu se poate înainta bugetul la Parlament. Noi am finalizat, la nivel guvernamental, o primă formă a proiectului de buget, dar pe indicatorii agreaţi în vară cu FMI şi CE, indicatori macroeconomici care, din nefericire, se revizuiesc în întreaga Europă”, a spus Boc, după o întâlnire pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu grupul senatorilor PDL.

El a completat că imediat ce respectivii indicatori macroeconomici vor fi stabiliţi, proiectul bugetului de stat pe 2012 va fi înaintat Parlamentului.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.