Fostul comisar şef al Gărzii Financiare Neamţ rămâne în arest, au decis judecătorii

Judecătorii Tribunalului Neamţ au respins, vineri, solicitarea fostului comisar şef al Gărzii Financiare Constantin Nistor de a înlocui măsura arestării preventive cu cea de eliberare provizorie sub control judiciar, a declarat, Mariana Ilisei, grefiera şefă a Tribunalului.

Potrivit sursei citate, Constantin Nistor a declarat recurs faţă de această măsură, cauza urmând să fie soluţionată de Curtea de Apel Bacău.

Este pentru a treia oară când fostul comisar şef al Gărzii Financiare Neamţ încearcă, fără succes, anularea mandatului de arestare preventivă.

Comisarul şef Constantin Nistor şi comisarii Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cei trei comisari au efectuat, pe 29 septembrie, un control la zece agenţi economici din Neamţ, ocazie cu care au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate peste 4.000 lei în scopul efectuării unui control formal.

Din dosarul de anchetă reiese că cei trei au convocat agenţii economici la un bar din comuna Poiana Teiului, unde, pe rând, fiecare dintre aceştia au oferit mită pentru a nu fi sancţionaţi pentru toate neregulile.
Procurorii îi cercetează penal şi pe patronii firmelor care au dat mită comisarilor Gărzii Financiare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.