Marian Lupu va fi demis dacă va refuza să iniţieze procedura de demitere a procurorului general

Prim-ministrul Republicii Modova, Vlad Filat, susţine că Marian Lupu va fi eliberat din funcţia de preşedinte al Parlamentului în cazul în care va refuza să iniţieze procedura de demitere a lui Valeriu Zubco din postul de procuror general.

Declaraţia a fost făcută de Vlad Filat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni radiofonice, după ce Marian Lupu a afirmat vineri că nu va iniţia procedura de demitere a procurorului general şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF).

Potrivit lui Marian Lupu, „aceştia sunt persoane inamovibile, iar preşedintele Parlamentului poate veni cu anumite propuneri de demitere doar în cazurile strict prevăzute de lege”. El estimează, de asemenea, că iniţierea procedurii de demitere ar reprezenta „o lipsă totală de respect pentru normele statului de drept”.

Vlad Filat a cerut demiterea procurorului general, a preşedintelui CNPF şi a directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate. Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Parlament, Gheorghe Mihai a fost demis din funcţia de director al SIS, iar preşedintele Parlamentului ar urma ca în decurs de şapte zile să iniţieze procedura de demitere a celorlalţi doi demnitari, conform sursei citate.

Citește și
1 Comentariu
  1. Corina Stefarta spune

    Marian Lupu nu va putea fi demis doar cu voturile liberal-democratilor. Numai cu sprijinul deputatilor comunisti acestia vor putea sa-l socata pe Lupu din fonctia de sef al legislativului. Asa ca urmeaza sa asistam la o alianta neformala cu comunistii. Nu stiu cum demintarii europeni vor accepta acest compromis al lui Filat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.