Nu am luat în calcul impozitarea pensiilor în legea bugetului pe 2012, a declarat Emil Boc

Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), premierul Emil Boc, a spus, sâmbătă, la Convenţia naţională a femeilor democrat-liberale, că Guvernul urmează să finalizeze legea bugetului de stat şi a asigurărilor de stat pentru 2012 şi că nu s-a luat în calcul impozitarea pensiilor.„Pe 24 noiembrie, Uniunea Europeană va face cunoscută prognoza de creştere economică a tuturor ţărilor din UE. În baza acestei prognoze şi România îşi va definitiva bugetul şi evident în urma discuţiilor cu FMI şi Comisia Europeană vom stabili şi nivelul deficitului bugetar, în jur de 3%, dar depinde cât va fi în jur de 3% de prinderea în bugetul de stat a pierderilor pe care le au companiile de stat”, a spus Boc.

El a adăugat că România are o problemă majoră pentru că timp de 20 de ani au fost tolerate pierderile de la companiile de stat, iar guvernul s-a angajat ferm în procesul de restructurare a companiilor de stat pentru a avea mai mulţi bani la sănătate, la învăţământ, la investiţii.

„Implementarea strategiei managementului privat la companiile de stat se va face, nu este o măsură apreciată în totalitate de clasa politică dar este una extrem de importantă pentru ţară şi o vom implementa”, a mai spus Boc.

Premierul a mai arătat că o dată cu finalizarea legii bugetului de stat va fi stabilită şi politica de salarii şi pensii însă a ţinut să precizeze că în proiectul de buget nu s-a luat în calcul şi nu există în evidenţă vreo analiză care să ducă la impozitarea pensiilor, aşa cum s-a vorbit în presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.