Nu mai putem avea o clasă politică în care decid 90% bărbaţii şi 10% femeile, a declarat Andreea Vass

Andreea Paul Vass, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL Sălaj şi consilier pe probleme economice al premierului, a declarat, sâmbătă, înainte de deschiderea lucrărilor Convenţiei Naţionale a OFPDL, că în România există, încă, o discriminare în ceea ce priveşte reprezentarea în politică a femeilor şi bărbaţilor.

„Chiar şi Traian Băsescu, preşedintele nostru drag, are nevoie să se deschidă puţin asupra a tot ceea ce înseamnă perspective privind viitorul politicii româneşti. Nu mai putem avea o clasă politică în care decid 90% bărbaţii şi 10% femeile aşa cum este cazul în Parlamentul României”, a declarat Andreea Paul Vass rugată să comenteze afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia România nu este pregătită în acest moment să aibă o femeie preşedinte sau premier.

Andreea Vass a explicat, pornind de la afirmaţia preşedintelui OFPDL, Sulfina Barbu, potrivit căreia în următorii cinci ani organizaţia pe care o conduce trebuie să fie atât de puternică încât să dea un candidat-femeie pentru funcţia de preşedinte sau premier, că în România există, încă, o discriminare în ceea ce priveşte reprezentarea pe sexe în politică.

„Definiţia discriminării este dată de răspunsul la întrebarea: este România pregătită să aibă o doamnă preşedinte, prim-ministru sau ministru ? De câte ori apare răspunsul ‘nu ştiu’, aceea este definiţia discriminării. Iar dacă răspunsul este nu, atunci discriminarea atinge cote inadmisibile”, a declarat preşedintele OFPDL Sălaj.

Andreea Vass a adăugat că nu doreşte să fie înţeleasă ca o reprezentantă a feminismului dus la extrem şi că dacă
în Parlamentul României ar fi vreodată 90 % femei şi 10 % bărbaţi s-ar întoarce să lupte pentru acelaşi principiu al egalităţii de şanse, în acel caz ipotetic, în favoarea bărbaţilor.

Întrebată cine anume dintre femeile din PDL ar fi cea mai potrivită la ora actuală să candideze la funcţia de preşedinte sau să se regăsească în funcţia de premier, Vass a declarat că sunt multe femei puternice ale dreptei care ar putea prelua una dintre aceste importante responsabilităţi.

„Sunt atât de multe femei puternice ale dreptei la care nu trebuie decât să ne deschidem foarte larg ochii asupra lor şi să începem să apreciem valoarea. O ierarhie corectă a valorilor şi a competenţelor ar duce şi la un echilibru de reprezentare de gen.

(…) Altfel nu avem de a face decât cu un plafon de sticlă în interiorul partidelor politice pe care unii au puterea să-l perceapă, alţii ba. Ori aceasta este bătălia pe care o avem de dus. Să conştientizăm întreaga clasă politică că este nevoie de un parteneriat între doamne şi domni şi că se poate face. Egalitatea de şanse nu este o valoarea societală pe care s-o poţi cumpăra sau importa. Pentru ea trebuie să lupţi şi, cu ‘te rog frumos’ e clar că nu mai merge”, a mai declarat Andreea Paul Vass.

Organizaţia de Femei a PDL îşi alege sâmbătă noua conducere în cadrul Convenţiei Naţionale a OFPDL care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Ministrul Muncii Sulfina Barbu şi actual preşedinte al OFPDL candidează pentru reînnoirea mandatului la şefia organizaţiei. Sulfina Barbu îşi susţine candidatura pe moţiunea intitulată „Forţa femeilor PDL-România 2020”.

Pentru postul de prim-vicepreşedinte şi-a depus candidatura Andreea Paul Vass, preşedinte al Organizaţiei de Femei PDL Sălaj şi consilier pe probleme economice al primului-ministru.

Oana Badea, actualul prim-vicepreşedinte al OFPDL şi secretar de stat în cadrul ministerului Educaţiei, va candida la postul de secretar general al OFPDL.

La eveniment participă preşedintele PDL, premierul Emil Boc, secretarul general, Ioan Oltean, prim-vicepreşedintele Roberta Anastase, vicepreşedinţii Elena Udrea şi Anca Boagiu, precum şi alţi fruntaşi ai partidului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.