Philips concediază 4.500 de angajaţi în încercarea de a economisi 800 milioane de euro

Producătorul olandez de echipamente electronice Royal Philips Electronics NV a anunţat, luni, că intenţionează să elimine 4.500 de locuri de muncă la nivel global, dintre care 1.400 în Olanda, în cadrul unui plan de reducere a costurilor cu 800 milioane de euro, transmite Bloomberg.

Philips a precizat că aproximativ 60% din economiile preconizate sunt legate de reducerile de personal iar restul de 40% au legătură cu alte costuri structurale.

‘Prin acest program, Philips investeşte în creştere, abordează problema modificărilor structurale prin concentrarea pe execuţie, reducera costurilor totale şi adoptarea unei noi culturi corporatiste’, a anunţat compania într-un comunicat.

Separat, Philips a anunţat o scădere de 85% a profitului net în trimestrul al treilea ca urmare a creşterii costurilor de restructurare şi a costurilor cu materiile prime. În trimestrul al treilea al acestui an Philips a realizat un profit net de 76 milioane euro, în scădere dramatică faţă de 524 milioane euro în perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a scăzut la 5,394 miliarde de euro de la 5,46 miliarde de euro.

Philips este cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat şi numărul trei în lume în domeniul echipamentelor medicale. Philips are aproximativ 119.000 de angajaţi în peste 60 de ţări. În 2010, compania a realizat un profit net de 1,45 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât 410 milioane euro în 2009.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.