Pilotul Dan Wheldon a decedat într-un accident petrecut în cursa Indycar de la Las Vegas

Pilotul englez Dan Wheldon, dublu câştigător al cursei de 500 de mile de la Indianapolis, a decedat duminică, într-un accident petrecut în Campionatul nord-american de automobilism IndyCar, la Grand Prix-ul de la Las Vegas (Nevada), transmite AFP.

Wheldon, 33 de ani, a fost unul dintre cei 15 piloţi implicaţi într-un accident spectaculos în turul al 12-lea al circuitului oval de la Las Vegas, în care mai multe monoposturi au zburat în aer şi au luat foc. Şi automobilul lui Wheldon s-a desprins de pe pistă şi s-a izbit în zbor de parapetul de protecţie.

”IndyCar este trist să anunţe că Dan Wheldon a decedat din cauza rănilor fatale, a indicat un comunicat al patronului IndyCar, Randy Bernard. Gândurile şi rugăciunile noastre merg spre familia sa. IndyCar, piloţii săi şi şefii echipelor au decis să nu încheie cursa. Piloţii au făcut cinci tururi de pistă pentru a aduce un omagiu lui Dan Wheldon”.

Înainte de a se anunţa decesul său, intervenit la două ore după accident, Wheldon fusese evacuat de pe circuit cu un elicopter către spitalul universitar din Las Vegas, unde s-a constatat decesul. „Ce poţi spune în asemenea momente? Ne va lipsi. Este ca şi cum toată lumea din IndyCar a murit odată cu el”, a declarat Chip Ganassi, un alt responsabil al circuitului IndyCar.

Moartea englezului este prima a unui pilot chiar în timpul unui Mare Premiu Indy. Ultimul deces în IndyCar data din 2006, când americanul Paul Dana şi-a pierdut viaţa în timpul antrenamentelor dinaintea MP de la Miami. „Am văzut două maşini care s-au acroşat în faţa mea, am încercat să încetinesc, dar nu am putut şi, deodată, am văzut cum maşina lui Dan s-a desprins de pe pistă şi a trecut pe lângă mine. A fost un accident oribil”, a declarat pilotul canadian Paul Tracy.

Wheldon, învingător în Campionatul IndyCar în 2005, nu concura cu normă întreagă în acest sezon. El se afla la doar a treia cursă în acest an (din 18). „Sun şocat. Chiar am glumit cu Wheldon la prezentarea piloţilor şi, câteva minute mai târziu, el nu mai este aici”, a precizat scoţianul Dario Franchitti, care şi-a adjudecat pentru al treilea an consecutiv titlul de campion.

„Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Am avut impresia că este o scenă de război din ‘Terminator’. A fost îngrozitor”, a declarat, la rândul său, Ryan Briscoe, care a fost în faţa accidentului, dar a văzut resturile impactului în turul următor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.