EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului de Interne să cureţe sistemul de poliţiştii corupţi

0
Primul-ministru Emil Boc a declarat vineri, la Sibiu, că i-a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, să aplice ferm legea în toate cazurile nu doar în cel al sportivului american ucis la Giurgiu, precizând că doreşte înlăturarea din sistem a tuturor poliţiştilor care nu îşi fac datoria.

„Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria. În ţara aceasta există foarte mulţi poliţişti oneşti, corecţi, care îşi fac datoria. Există însă, ca în toate părţile, uscături. Cei care nu îşi fac datoria trebuie să fie trimişi în afara sistemului. Cei mai mulţi, care îşi fac datoria, trebuie susţinuţi. Trebuie făcută ordine şi curăţenie cu acei care nu apără cetăţeanul”, a subliniat Emil Boc.

La rândul său, ministrul Traian Igaş a susţinut că în cazul de la Giurgiu este mulţumit de poliţiştii care au fost la serviciu în noaptea incidentului, însă s-a declarat profund nemulţumit de şeful poliţiei judeţene, despre care a declarat că se gândeşte doar la interesul propriu.

„Pot spune că poliţia, de data aceasta, a acţionat corect. În acest caz pot spune, de asemenea, că situaţia Inspectoratului din Giurgiu – şi aici mă refer la conducerea IPJ – lasă mult de dorit. Acest lucru l-am sesizat în urma unui control pe care l-am efectuat la sfârşitul anului trecut prin Corpul de control.

Ştiţi foarte bine că am luat măsuri împotriva inspectorului şef, a 11 agenţi. Au fost destituiţi, dar, din păcate, de această dată ordinul ministrului a fost suspendat în instanţă şi am fost obligaţi să îl repunem pe acest şef al inspectoratului judeţean în funcţie”, a explicat Igaş.

El l-a criticat dur pe şeful Poliţiei Judeţene din Giurgiu, despre care a spus că este „iresponsabil”. „Acest om care a îndeplinit funcţia de inspector şef şi încă o îndeplineşte în condiţiile în care justiţia a luat o decizie – eu sunt obligat să o duc la îndeplinire – este un om iresponsabil şi pentru ceea ce s-a întâmplat la Giurgiu şi pentru faptul că urmează să se pensioneze la sfârşitul anului.

Este un om care nu se gândeşte la inspectorat, nu se gândeşte la colegii lui, nu se gândeşte la infracţionalitatea din Giurgiu. Se gândeşte doar strict la el şi la cum poate să plece în pensie cu o pensie mai bună. Nu sunt de acord şi nu susţin asemenea demersuri. E o vorbă în popor: se spune că peştele de la cap se împute. Aşa este şi în cazul Inspectoratului Judeţean de la Giurgiu”, a afirmat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Traian Igaş a opinat că activitatea întregului IPJ Giurgiu „lasă de dorit”, el fiind mulţumit doar de felul în care şi-au făcut datoria poliţiştii ce au fost de serviciu în noaptea în care a fost omorât baschetbalistul american. „În cazul Giurgiu, după cum ştiţi, ancheta continuă. Mai multe declaraţii în acest sens nu pot să fac”, a spus Igaş.

Cât priveşte cazul de la Timişoara unde se desfăşoară un control al Interpol, Traian Igaş a precizat că este vorba despre „o acţiune poliţienească de colaborare între România şi Germania, sub cupola Interpol”. „Este o acţiune care face parte din cooperarea poliţienească. (…) Există o bună colaborare între poliţia din România şi poliţia din celelalte state membre ale UE. Este un moment în care colaborarea dintre cele două poliţii, ca să spun aşa, sub cupola unei autorităţi europene”, a precizat Igaş.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.