Un proxenet arestat l-a menţionat pe DSK printre clienţii „fetelor” sale

Dominique Alderweireld, alias Dodo Saramură, din Tournai (85 km sud-vest de Bruxelles) a fost audiat într-un dosar de prostituţie în care este implicat hotelul Carlton din Lille, unde câteva „prestatoare de servicii” ar fi fost minore la data comiterii faptelor.

Printre clienţii acestora este menţionat şi Dominique Strauss-Kahn, relatează soirmag.be.

Este vorba despre o reţea de proxenetism la hotelul Carlton din Lille (Franţa), cu ramificaţii în câteva baruri şi bordeluri din Belgia. Două persoane, reţinute pe 4 octombrie, sunt în arest preventiv în cadrul anchetei, „pentru proxenetism agravat comis în bandă organizată”: Francis Henrion, directorul hotelului Carlton, şi Rene Kojfer, director de relaţii publice.

Ei sunt suspectaţi că ar fi oferit prostituate în hotel, dintre care unele erau minore la data comiterii faptelor. Şi proprietarul hotelului de lux, Herve Fauchoix, a fost reţinut marţi, iar miercuri a fost rândul avocatului Emmanuel Riglaire să fie audiat pe tema relaţiilor cu cei trei, precum şi cu Dodo Saramură, proprietar al unor saloane de masaj şi baruri în Belgia.

În afara numelor citate, mai apare unul, de primă mărime până nu demult în lumea politică şi financiară: Dominique Strauss-Kahn, al cărui nume apare în audierile anchetatorilor.

DSK ar urma să fie audiat în curând, în calitate de martor, cu privire la fapte care au avut loc în 2010, audierile trebuind să determine nivelul eventualei legături a fostului şef al FMI cu reţeaua.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.