Urme de materii fecale pe telefoanele mobile

0
Un studiu realizat în Marea Britanie pune în evidenţă igiena insuficientă a utilizatorilor de telefoane mobile, care nu se spală corect pe mâini după ce au fost la toaletă, scrie Le Parisien.

Un telefon mobil din şase are urme de materii fecale, arată studiul realizat de oameni de ştiinţă de la London School of Hygiene&Tropical Medicine şi Institutul Queen Mary de la Universitatea din Londra, publicat vineri. Acelaşi studiu mai atrage atenţia asupra tendinţei oamenilor de a minţi în privinţa igienei.

Astfel, 95% dintre persoanele intervievate în cadrul studiului au spus că se spală pe mâini de câte ori de poate. Totuşi, 16% din mâinile şi 16% din telefoanele mobile ale participanţilor aveau urme de bacteria E.coli, prezentă în intestine şi, prin urmare, în materiile fecale. Unele tulpini ale acestei bacterii pot fi mortale, ca de exemplu tulpina O104, care a făcut 48 de victime în Germania, în luna iunie.

‘Sper că, atunci când vor afla că poartă bacteria E.coli pe mâini şi telefoane, oamenii să fie mai atenţi la toaletă. Spălatul mâinilor cu săpun este un lucru simplu, dar care poate salva viaţa’, subliniază dr Val Curtis.

Cercetătorii au desfăşurat studiul în 12 oraşe din Marea Britanie şi au prelevat 390 de mostre de pe telefoanele mobile şi mâinile utilizatorilor, analizând apoi germenii existenţi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.