EUR
4,74 RON
(-0%)
USD
4,21 RON
(-0.25%)
GBP
5,39 RON
(-0.5%)
CHF
4,18 RON
(-0.23%)
AUD
2,99 RON
(-0.51%)
CAD
3,17 RON
(-0.66%)
BGN
2,42 RON
(+0.01%)
RUB
0,06 RON
(-0.72%)
ZAR
0,30 RON
(-0.69%)
BRL
1,13 RON
(-1.56%)
CNY
0,62 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.18%)
1 EUR RON

17 spectacole în şase zile la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului „Gulliver”‘ de la Galaţi

0
Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie ”Gulliver” se va face remarcată printr-un adevărat maraton de teatru de păpuşi, în şase zile fiind prezentate nu mai puţin de 17 spectacole, a declarat, luni,  directorul festivalului, Stelian Stancu.

Potrivit acestuia, la festival vor veni trupe de la cele mai cunoscute teatre de păpuşi din ţară, dar şi două de peste hotare, din Ucraina şi Republica Moldova, iar dintre cele 17 spectacole, patru vor fi piese pentru tineret şi adulţi.

”Din cauza reprogramării perioadei festivalului, după vacanţa copiilor, era să nu-i mai putem aduce la Galaţi pe cei de la ‘Ţăndărică’. Până la urmă ne-au promis că vin duminică, pe 30 octombrie, cu spectacolul ‘Alice în Ţara Minunilor’, la matineu, iar seara, la Sala Studio, cu o piesă pentru adulţi ‘Play Shakespeare’, în regia lui Cristian Pepino”, a spus Stancu.

În timpul festivalului, artiştii din toate colţurile ţării vor veni să-i încânte pe cei mai mici spectatori cu tot soiul de poveşti şi personaje. Cei de la Râmnicu Vâlcea vor prezenta ”Prinţul fericit”, în timp ce Teatrul pentru Copii şi Tineret din Baia Mare va veni cu ”Frumoasa adormită”. Binecunoscutele personaje din ”Cartea junglei” vor prinde viaţă sub mâinile iscusite ale păpuşarilor din Iaşi. De la Târgovişte va veni ”Motanul încălţat” şi de la Ploieşti ”Căluţul cocoşat”.

Teatrul din Constanţa va propune o poveste despre o ”Inimă rece”, în timp ce de la Alba Iulia se va afla ”Cine va păzi clopoţeii”. Teatrul ”Bacovia” din Bacău va intra în concurs cu piesa ”Aventurile unei vrăjitoare”, iar cel de la Piteşti cu ”Peronul cu vise”. De la Galaţi, piesa înscrisă în festival este ”Cocoşul năzdrăvan”, iar de la Chişinău va veni anul acesta doar Teatrul ”Guguţă” cu spectacolul ”Cobora un căţeluş din cer”.

Vor fi de asemenea două spectacole pentru copii mai mari – ”Sânziana şi Pepelea” de la Botoşani şi ”Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” de la Satul Mare.

Părinţii care-şi vor aduce copiii la festival vor fi şi ei premiaţi cu încă un spectacol destinat numai lor, ”Striptease”, prezentat de studenţii de la UNATC.

Şi anul acesta, componenţa juriului care va premia cele mai bune producţii rămâne neschimbată: preşedintele va fi Marius Zarafescu, iar printre membri se vor număra regizoarea Maria Mierluţ, realizatorul TV Radu Iordănescu, compozitorul Dan Bălan şi directorul Bibliotecii ”V. A. Urechia” –  Ilie Zanfir.

Festivalul se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.