EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Acuzat de incitare la rasism, ţapul elveţian Zottel riscă să fie sacrificat

0
Răpitorii ţapului Zottel, mascota Partidului Popular Elveţian (SVP, dreapta populistă), intenţionează să-l pedepsească pentru incitare la rasism şi ostilitate faţă de proletariat, potrivit mass-media elveţiene.

Zottel, un ţap alb cu coarne negre, a dispărut la sfârşitul săptămânii trecute împreună cu o capră Mimo de la ferma deputatului SVP, Ernst Schibli, din cantonul Zurich. Acesta a alertat poliţia, însă căutările nu au dus la niciun rezultat.

Răpirea celor două animale a fost revendicată pe internet de o grupare de extrema-stângă, care recunoaşte într-o declaraţie că reprezentanţi ai săi au „călcat” ferma lui Shibli şi au luat ţapul cu ei.

Luni, răpitorii au publicat o nouă declaraţie în care acuză ţapul de „resuscitarea paranoiei rasiste”, „neoliberalism în formă radicală”, „instituire a unui stat poliţienesc în care toţi îi urmăresc pe toţi”, „complicitate la democraţia cu taxe” şi „ostilitate faţă de proletariat”.

Aceştia au avertizat că, la „încheierea anchetei”, care cât de curând va fi finalizată, ţapul va compărea în faţa „unui tribunal”.

Zottel a fost mascota Partidul Popular Elveţian – ale cărui priorităţi sunt limitarea imigraţiei şi apărarea statutului de neutralitate al Confederaţiei – în alegerile din 2007, pe care le-a câştigat, şi a rămas până în prezent.

Înaintea ultimelor alegeri, ţapul a devenit eroul principal al unui joc online în care îi alunga pe imigranţii ilegali în afara Elveţiei, le împungea cu coarnele pe oile negre, lăsându-le să treacă pe cele albe, îi împiedica pe imigranţi să obţină cetăţenia şi trăgea dintr-o arbaletă în oficialii europeni, care încercau să fure din banii contribuabililor elveţieni.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.