Carpatair: Închidem baza din Cluj din cauza directorului aeroportului

Carpatair a decis închiderea bazei operaţionale de pe aeroportul Cluj-Napoca după 12 ani de operare ca răspuns la atacurile premeditate ale directorul aeroportului David Ciceo, arată un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, directorul Aeroportului Cluj încearcă să hărţuiască compania Carpatair pentru plângerea pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeană.

„Operatorul aerian a acuzat în plângerea sa aeroportul că subvenţionează, începând cu 2007, pe unul dintre concurenţii săi cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, măsura respectiva prejudiciind grav mediul concurenţial, mai multe companii aeriene fiind nevoite să-şi sisteze cursele pe care le-au zburat în mod tradiţional de pe aeroportul Cluj”, se arată în comunicatul Carpatair.

Carpatair acuză conducerea aeroportului din Cluj că a determinat întârzierea neîntemeiată a zborului Cluj -Timişoara cu aproximativ 2 ore.

Carpatair a anunţat că va informa autorităţile aeronautice despre abuzul şi atacul la imagine al aeroportului Cluj şi va solicita despăgubiri aeroportului pentru prejudiciile cauzate de declaraţiile defăimătoare şi insinuările faţă de politica de siguranţă a companiei Carpatair, dar şi pentru prejudiciul adus prin întârzierea cursei Cluj – Timişoara.

Ca urmare a conflictului la care s-a ajuns, Carpatair a decis închiderea zborurilor Cluj-Timişoara după o perioadă de 12 ani şi închiderea bazei operaţionale Carpatair de la Cluj ceea ce va avea ca efect desfiinţarea a circa 20 locuri de muncă asigurate pe plan local.

De asemenea, Carpatair îl va acţiona în judecată pe directorul aeroportului, David Ciceo, pentru abuz de funcţie şi implicare directă în favorizarea concurentei.

Compania va sesiza, de asemenea, organele competente să cerceteze prezenţa actelor de corupţie în cazul contractelor pe care Carpatair le-a denunţat la Comisia Europeană în aceasta primăvară.
Carpatair operează în prezent pe 9 aeroporturi interne şi 18 aeroporturi externe. Numărul total al zborurilor regulate operate de companie este de 360 zboruri/săptămână spre 26 de destinaţii din 7 ţări.

Înfiinţată în 1999, Carpatair este în prezent una dintre cele mai mari companii aeriene regionale din Europa de Sud-Est operând în principal pe pieţe regionale de nişă. Începând din 2000 Carpatair a dezvoltat la Timişoara cel mai performant hub aerian din România, oferind pasagerilor posibilităţi de conexiune pentru orice destinaţie operată de companie în mai puţin de 20 minute. Carpatair operează în prezent pe 10 aeroporturi interne şi 18 externe.

Numărul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 360 de zboruri/săptămână spre 30 de destinaţii din 6 ţări. Din 2009, Carpatair a început procesul de extindere a operaţiunilor în ţară prin lansarea de zboruri directe spre Italia din Bucureşti-Otopeni, Craiova şi Bacău.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.