Cezar Preda: SRI cunoaşte exact harta criminalităţii interlope şi modul cum acţionează

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul Serviciului Român de Informaţii, Cezar Preda, a spus marţi că SRI cunoaşte exact harta criminalităţii interlope şi a dat toate datele permise de lege structurilor statului abilitate să finalizeze cercetarea penală.

„S-a desprins o concluzie în urma audierii conducerii SRI, aceea că Serviciul ştie exact întreaga hartă a criminalităţii interlope din România şi modul cum aceasta acţionează, iar prin rolul conferit de legislaţie a făcut toate demersurile, informările şi toate acţiunile permise de lege pentru a da toate datele structurilor statului carte sunt abilitate prin lege să finalizeze cercetarea”, a spus Preda la finalul şedinţei Comisiei parlamentare pentru controlul SRI de marţi în care a fost audiată conducerea SRI.

El a adăugat că în cadrul şedinţei s-a făcut o analiză pentru a se vedea dacă pot fi extinse prerogativele şi în domeniul combaterii crimei organizate ale grupului de combatere a evaziunii fiscale constituit la nivel naţional, prin hotărâre CSAT.

„Noi aşezăm acest grup în zona unei eficienţe corecte pentru că a reuşit să reducă evaziunea fiscală cu câteva procente semnificative, ceea ce ne ajută foarte mult în echilibrul macroeconimic”, a spus Preda.
El a adăugat că membrii comisiei au pus, de asemenea, întrebări conducerii SRI cu privire la iniţiativa legislativă pe care a propus-o recent în Parlament, una dintre ele referindu-se la responsabilitatea pe care doreşte SRI să o aibă în cercetarea penală specială.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.