Dăianu: România nu va putea înregistra creştere economică dacă revine recesiunea

0
România nu va putea înregistra o creştere economică dacă va reveni recesiunea, singurul instrument pe care îl va putea folosi pentru creştere fiind absorbţia fondurilor europene, a declarat, marţi, economistul Daniel Dăianu, la lansarea studiului „Politica de impozitare în România: blestemul încasărilor fiscale joase”.

„Dacă va fi iar recesiune, nu vom putea avea creştere, iar fondurile europene ar trebui să opereze cum trebuia să se întâmple în 2009 şi 2010. Nu vom avea alt instrument. Este adrenalina de care sistemul are nevoie”, a afirmat Daniel Dăianu.

De asemenea, acesta a precizat că sistemul public este un sistem de rente şi pentru cei din interior şi pentru cei din exteriorul acestuia, context în care studiul publicat recomandă creşterea transparenţei Guvernului.
„Sistemul public este un sistem de rente şi pentru cei din interior şi pentru cei din afară. Fie că este o perioadă economică bună sau una de criză, aici trebuie să se facă ceva.

Sugestiile vizează transparenţa Guvernului, a modului de cheltuire a banilor publici, stabilirea unor standarde de cost comparabile cu cele internaţionale. Problemele cu achiziţiile publice ţin de transparenţă”, a adăugat Daniel Dăianu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.