Emil Boc: Nu văd anul 2012 roz; sper ca Parlamentul să nu facă derapaje de politici

Premierul Emil Boc s-a arătat, marţi, pesimist în privinţa ieşirii din criză în anul 2012, dar şi-a exprimat speranţa ca Parlamentul să nu comită derapaje în politici, în contextul anului electoral.

Prezent la o dezbatere pe teme economice, premierul a recunoscut că se teme de eventuale măsuri populiste ale clasei politice, însă a subliniat că guvernul pe care îl conduce va continua pe linia politicilor fiscale prudente.

„Anul 2012 este un an crucial, decisiv, nu-l văd în roz. Îl văd cu responsabilitate şi, dacă există o temere, este temerea ca la nivelul clasei politice să nu existe o repetare a greşelilor trecutului, şi mă refer la anul 2008. Dacă anul 2012 va fi la fel ca anul 2008, din punct de vedere al politicilor economice şi electorale, România se va scufunda, pentru că nu are în acest moment altă alternativă decât de a nu face paşi înapoi.

Dacă am o temere, am o temere legată de capacitatea clasei politice de a rămâne consecventă cu politica de stabilitate fiscală şi de a nu promite lucruri care nu au acoperire în economie. Pot să vă spun că la nivelul Guvernului nu veţi asista la derapaje de politici. Sper ca şi la nivel parlamentar acest lucru să nu se întâmple”, a spus Boc.

În context, el a arătat că există pericolul revenirii economiei europene în recesiune şi a avertizat că România nu este imună la acest fenomen.

„Se vorbeşte tot mai mult la nivelul Uniunii Europene de pericolul revenirii recesiunii în anul 2012. Eu spun că el nu este complet înlăturat şi oricând este posibil. Un lucru este clar: România nu poate fi imună la ceea ce se întâmplă pe pieţele europene şi mondiale, dar în acelaşi timp este mult mai pregătită decât a fost în 2008 pentru a face faţă provocărilor din anul 2012. Pentru a evita revenirea României în recesiune, nu avem alte alternative decât să continuăm drumul reformelor, să nu facem niciun pas înapoi, să cheltuim cât producem şi ceea ce împrumutăm să ducem în investiţii”, a mai spus Emil Boc.

Totodată, el a făcut apel la responsabilitatea actualei coaliţii de guvernare în politicile pe care le va susţine în 2012.

„De aceea, în politica pentru 2012 nu veţi găsi nimic care să aibă de a face cu anul electoral 2012, cu toate consecinţele pentru ceea ce înseamnă partidele care compun coaliţia, dar cred că o coaliţie responsabilă tocmai printr-un asemenea mod de manifestare îşi poate demonstra credibilitatea, nu prin repetarea greşelilor trecutului”, a mai sus preşedintele PDL.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.